Børnetræf til gudstjenester

Børn er meget velkomne i Sct Michaelis kirke, og der kommer hver uge rigtig mange børnefamilier til gudstjeneste.
Det er meget vigtigt, at der er plads til børn – også med den støj, som det kan indebære. Vi vil gerne et gudstjenestefællesskab, hvor alle tager hensyn til hinanden.  For børn og kirke hører sammen, for Jesus er børnenes ven. Og når de er døbt, skal de naturligvis også lære, hvem Gud er. Det vil vi gerne hjælpe til med gennem kirkens forskellige børneaktiviteter. 

Ved næsten alle søndagsgudstjenester (undtagen i skolernes ferie) er der ”Børnetræf” under prædiken og kirkebøn, hvor alle børn samles i Michaelisgaarden. Her får de en børnevenlig fortælling, synger sammen og laver en aktivitet. Det er frivillige, der står for børnetræf, under koordinering af kirke-og diakonimedarbejder Oline B. Kobbersmed. 

Derudover har vi forskelligt udstyr, som alle børn er velkommen til at tage med ind til gudstjeneste:

- Børnetasker: I dåbsværelset er der børnetasker med legetøj og små bøger, som I meget gerne må låne under alle kirkelige handlinger.

- Tegninger og opgaver:  I dåbsværelset finder du clipboards forsynet med tegninger og opgaver til de større børn. Der er også farver og blyanter og et antal håndkors. De kan frit benyttes under alle kirkelige handlinger og afleveres efterfølgende.

Børnekirke - børn, der laver kirke for børn
Vi er utroligt stolte af konceptet "Børnekirke - børn, der laver kirke for børn". Det sker fem gange årligt, når Michaelisgaarden omdannes til et kirkerum og vores seje børnekirke-team planlægger en hel gudstjeneste med bibelfortælling, konkurrencer, band, drama, nadver og andet godt.

Se mere om Børnekirke.

Godly Play
6 gange årligt er der børnetræf i form af Godly Play. Det indebærer fortælling, fælles forundrings-samtale, fejring (lidt at spise) og nogle gange kreativ aktivitet. Børnene inviteres enkeltvis ind i fortællerummet, hvor de finder en plads og bliver klar til at lytte.

Godly Play er en metode til fortælling, hvor vi både lytter og oplever fortællingen. Små figurer vandrer i sandet som Guds folk, ikoner med Jesus hjælper os med at blive klar til påske, eller lignelser i guldæsker åbnes og undersøges. Fortællingen foregår i et meget roligt tempo, så der er tid til eftertanke. Børn fra 3-4 år og op kan have glæde af fortællingerne, ligesom både store børn og voksne også kan opleve glæde ved denne form for fordybelse. Vi anbefaler, at de mindste børn følges med en voksen.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte kirke-og diakonimedarbejder Oline B. Kobbersmed

Figurer fra Godly Play

Figurer fra Godly Play

   Børnekalender