Tårnuret

Klokken gik i stå

Klokken blev 6.33. Og det fik den lov til at være længe. Det var altså ikke tiden, der var gået i stå. Det var tårnuret på Sct. Michaelis Kirke, der på sine gamle dage havde fået svært ved at følge med tiden og nu var gået i stå for sidste gang - tirsdag d. 27. marts 2001 kl. 6.33.


Uret er fremstillet i Tyskland af Fa. Korfhage. Det blev købt og opstillet efter branden i 1955, hvor kirken og det meste af inventaret blev ødelagt. Pris kr. 18.404,- for tårnur, ringemaskiner m.m.


Siden har uret slået sine time- og kvarterslag, sørget for morgen- og aftenringningen samt startet klokkespillet fire gange dagligt.

Gennem en længere periode havde tårnuret imidlertid haft en kedelig tendens til at gå i stå. Og hver gang kostede det dyrt. Derfor blev det besluttet, at der ikke skulle arbejdes mere med det gamle urværk. I stedet blev der anskaffet et radiostyret tårnur - en udgift, som hurtigt blev tjent hjem igen i forhold til reparationsudgifterne på det gamle ur.


Det betyder, at kirkens tårnur nu går helt præcist - takket være stadige radiosignaler fra en sender i Frankfurt.


Det nye ur ser ikke ud af så meget i forhold til det gamle, men det virker perfekt - også hvad angår styring af time- og kvarterslag samt kirkens klokkespil, som spiller fire melodier i døgnet.